Kezdőlap KÉK HÍREK

Ököllel ütötte barátnőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különös visszaesőként ítélték szabadságvesztésre azt az 1989-ben született férfit, aki idén nyáron szabadult, feltételes szabadság kedvezménnyel. A kedvezmény ideje alatt ugyanis, november 18-án többször bántalmazta a barátnőjét, másnap pedig lopást valósított meg.

 

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint a férfi és barátnője 2022. november 18-án Ausztriába kirándultak, ott alkoholt fogyasztottak. A visszafelé, Sopronba tartó vonaton a férfi verni kezdte a barátnőjét annak érdekében, hogy a nő szerezzen pénzt. Ellenkező esetben agyonveri őt is és a családját is. A férfinek sem állandó tartózkodási helye, sem munkahelye nem volt. Sopronba érve a férfi ököllel tovább bántalmazta a barátnőjét, akinek ekkor már a szája is vérezni kezdett. Ekkor egy járókelő hívta a rendőrséget.  De a férfi továbbra is bántalmazta barátnőjét és egy tapétavágó késsel az arcát is megvágja. Sopronba tartottak, de ezt követően újra többször arcon ütötte a sértettet ököllel, aki végül egy üzletbe menült és ott kért segítséget. A férfi ekkor az utcán kiabált, majd elmenekült a rendőrök elől. 

A férfi másnap a soproni piacon felkapott egy pénzkazettát és azzal megpróbált elfutni, azonban a helyszínen tartózkodók ebben megakadályozták. A 169.065 forintos lopási kár ezzel megtérült. A vádlott a cselekmények elkövetését elismerte. 

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra.