Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 

10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. 

A gazdik február 17-éig küldhetnek ajánlatot

Tehetik mindezt e-mailben. A kiképzők oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, chippel ellátott kutyákat várnak. 

Mutatjuk az esélyes fajtákat

Járőrkutyának kizárólag német juhászkutya fajtájú, nagytestű, kan ebeket keresnek, a keresőkutyáknál ivarra, fajtára vonatkozó megkötés nincs. Egyes keresőkutyák speciális feladatokat látnak majd el, a folyami határátkelőhelyek ellenőrzésében segítik a NAV munkáját. Erre a speciális szerepkörre kimondottan kis- vagy közepes testű, az erős hangokra, mélységre, magasságra nem érzékeny ebeket várnak.

A részletes feltételek a NAV honlapján elérhetők, a megfelelő kutyák tulajdonosai február 17-éig küldhetik el kezdőajánlatukat a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre.

Fontosak az adatok

 A levélben a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát, vételárát, a gazda e-mail-címét, adatait, FELIR-azonosítóját kell megadni, illetve jelezni kell azt is, hogy az eladó magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként küldi ajánlatát. A hivatal felveszi a kapcsolatot azokkal, akiktől második, konkrét ajánlatot is kér. A sikeres keresőkutya-jelöltek először 21 napos próbaidőre kerülnek a kiképzőkhöz.