Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Oktoberfest az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jól ismert bajor ünnepet több mint ezer látogató részvételével rendezték meg a fehér-kékbe öltöztetett sportcsarnokban. A teljes iskolaközösség mellett számos vendéget hívtak meg a már hagyományosnak mondható ünnepségre; sokan az alkalomhoz illően népviseletben érkeztek. 

Az est első fellépői az óvoda táncosai voltak: az „iskolaelőkészítős“ gyermekek bájos csoportja ének-tánc csokorral örvendeztette meg a nézőket, akik lelkes tapssal jutalmazták őket, közölte az intézmény. 

Mint írták, a talpalávalót a Diamant zenekar szolgáltatta, amelynek tagjai lendületes dallamokkal gondoskodtak a sörsátorhoz illő jó hangulatról, és hagyományos, valamint modern stílusú zenékkel csalták a vendégeket a tánctérre.

Idén is bőséges büfékínálattal várták a vendégeket: a hagyományos bajor ételek mellé csapolt sört is kínáltak, utóbbit természetesen csak felnőtteknek. Az iskola diákjait egy igazi bajor pereccel és egy üditő itallal vendégelték meg.

Amíg a vendégek nagy része a „sörsátor-hangulatot” élvezte, a gyermekek különböző helyszíneken szórakozhattak: volt kézműves foglalkozás, arcfestés, minidisco, valamint léghoki. 

Változatlanul népszerű helyszín volt az ugrálóvár és az elektromos gokartpálya, a selfieboxban pedig számtalan fénykép készült, hogy mindenkinek kézzelfogható emléke is legyen a népszerű rendezvényről.