Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Októbertől drasztikusan emelkedik néhány győri parkolóházban a parkolás

A Vásárcsarnokban megszűnik az első óra díjmentessége, de a Révai Parkolóházbab, a Dunakapu mélygarázsban, és a Jókai parkolóházban is emelkednek a díjak. Mutatjuk: 

Révai Parkolóházban

  • az eddigi óránkénti 100 forintról  300-ra emelkedik a díj. 

Dunakapu mélygarázs

  • a parkolás óránkénti díja 200 helyett 400 forint lesz

Jókai parkolóház

  • 200 forint helyett 400 forint lesz a parkolás. 

Vásárcsarnok 

  • megszűnik az első óra díjmentessége, utána viszont 200 forint helyett 100 lesz óránként a parkolás

A díjszabás nem változik az Árpád parkolóházban, ahol változatlanul marad, 200 forint óránként. Illetve a Dr. Petz Lajos Parkolóház díja is megmarad, azaz, az első óra ingyenes, majd 200 forint óránként.  

A Győr-Szol azt közölte, az elmúlt években igyekezett megtartani szolgáltatásainak megszokott minőségét és fenntartani azok igénybevételének változatlan díjait. A sok esetben közel tíz éve megszabott tarifák még a COVID-19 járvány okozta megpróbáltatások és a veszélyhelyzet idején több hónapra bevezetett parkolási díjmentesség okozta bevétel kiesés ellenére is változatlanok maradtak.

A mélygarázs a parkolóházak, parkolóudvarok üzemeltetési költségeinek drasztikus emelkedése azonban lépéskényszerbe hozta a szolgáltatót annak érdekében, hogy ügyfeleit, a városban közlekedőket továbbra is kiszolgálhassa.  Az elmúlt hónapok során egyértelművé vált, hogy a folyamatosan emelkedő üzemeltetési költségek és robbanásszerűen növekedő energiaárak mellett, takarékossági intézkedések bevezetése árán sincs lehetőség fenntartani a változatlan díjszabás mellett parkolási létesítményeink működtetését.