Olaszországban a koronavírus kapcsán történt megszorítások miatt az olaszok már nagyon türelmetlenek, forronganak.
Hogy mi a helyzet Toscanaban, milyen szabályokat kell betartani, mire készülnek az éttermesek Bücs Ágnest kérdeztük, aki a Napsütötte Toscana Facebook oldal üzemeltetője, és a FicoPazzo nevű, Michelin-csillagos éttermet és szállodát vezetik olasz férjével ketten. Ági a férjével és családjával Toscana-ban él, nagy hangos olasz családban, félig olaszként immár. Sok ève foglalkoznak turizmussal, utaztatással, toszkán szállások, apartmanok, villák bérbeadásával és komplett programokkal, Cooking school-magyar nyelven, gasztrotúrák, bortúrák, szarvasgomba vadászattól kezdve tésztakészítésig, vagy városnéző tippek, túrajavaslatok, szállásajánlatok magyar nyelven is.
A mai megmozduláshoz, hogy tüntetnek az éttermek, készültek plakátok is:
Interjúnkat, melyet Gáspár Milán, főszerkesztő készített, itt hallhatják:
Forrás: Bücs Ágnes, Napsütötte Toscana Facebook oldal