Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeretné megrendezni februárban a férfi olimpiai selejtezőt a Magyar Jégkorong Szövetség. A válogatott – amely a 15. helyen végzett és így búcsúzott a most zajló tamperei-rigai világbajnokságon – a világranglistás helyezése alapján már az ötkarikás kvalifikáció első körében érdekelt, ugyanakkor ott az érintettek között a legelőkelőbb helyen jegyzik, ezért házigazda lehet. A négycsapatos torna győztese jut a második körbe, és onnan lehet majd kijutni a 2026-os milánói olimpiára.

A nemzetközi szövetség (IIHF) pénteki, tamperei közgyűlésén résztvevő Sipos Levente, az MJSZ főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy amennyiben valóban a magyar válogatott lesz a selejtezős csoportjában a legelőkelőbb helyen kiemelt, és ezáltal automatikusan rendező lehet, úgy meg kívánják rendezni februárban a négyes tornát. Egyelőre Japán és Litvánia számít ellenfélnek.

Sipos Levente hozzátette, a megszokott és ismert helyszínek mellett logikusnak tűnhet a székesfehérvári Alba Aréna, amely a tervek szerint év végére készül el, és hatezer néző befogadására lesz alkalmas.