Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Önkéntesség – 400 egyetemista segíti a Mentőszolgálat és a kórház munkáját

Több, mint 400 önkéntes egyetemistára számíthatott az elmúlt hónapokban a győri kórház és a Mentőszolgálat.

Fogarasi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének vezető mentőtisztje az egyetem honlapjának úgy nyilatkozott, hálásak a hallgatóknak, hogy a mintavételi pontokon és a Covid-callcenter működtetésében is segítettek, ezzel könnyítve a Mentőszolgálat 

Máté Eszter, az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium központvezetője elmondta, a mentőszolgálat tárt kapukkal, folyamatos felkészítéssel, magas szakértelemmel várta az önkénteseket, az egyetem vezetése, a hallgatói önkormányzat és a hallgatók pedig gyorsan reagáltak, amikor a pandémia miatt kialakult vészhelyzetben a mentőszolgálatnak segítségre volt szüksége.

Egy-két nap alatt 150 önkéntes regisztrált a feladatra. Csak az elmúlt év végéig a mobil tesztelés során eddig az önkéntes csapatok több mint 70 ezer kilométert tettek meg, ami körülbelül 17 ezer mintavételt jelent. 

Hozzátette: mára összetartó társaság alkotja az önkéntesek táborát, akik szívesen járnak ebbe a közegbe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egy hallgató, Mónus Gyula már főállásban dolgozik a mentőszolgálatnál. 

A Kórházban is segítettek a hallgatók

Dr. Jávor László, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója  kifejtette, a Széchenyi-egyetemmel kötött barátságuk és szövetségük tökéletes példája ez az együttműködés. 

Dr. Knausz Márta járványügyi és infekciókontroll igazgatóhelyettes pedig aláhúzta, a hallgatók hatalmas segítséget jelentettek az oltási kampányok megvalósítása során is.