Orbán Viktor: Drámaian romlik a helyzet

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a közrádióban adott interjút.

A kormányfő ismertette a koronavírus járvány ma reggeli számait. Eszerint 4668 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 123-an hunytak el idehaza a koronavírus járvány következtében. 451 ember van lélegeztetőgépen, és 5027 ember van kórházban.

Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy ismételten az kell nézni, mekkora kórházi kapacitás van jelenleg. Ismertette, hogy az országban több, mint 15 000 szabad ágy áll rendelkezésre, amelyből 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt szabad.

A következő pár hétben több fertőzöttre számítanak és az előrejelzések szerint több ember szorul majd kórházi ellátásra. Éppen ezért a kormányfő emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban. Orbán Viktor hangsúlyozta, újra azt a régi készültséget állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt.

Orbán Viktor elmondta, hogy 17 millió vakcina van lekötve, de ezek egy jelentős része nem érkezik. Ha nem lenne itt az orosz és a kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk – tette hozzá.

A miniszterelnök az utazási szabályok kapcsán elmondta, a határokon mindenképp szigorítani kell, hozzátette, hogy nagyon szigorú utazási szabályokat kell bevezeti, különös képpen az Európán kívüli utak kapcsán.

 

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő