Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagykörúti Zsolnay Kávéházban egy különleges építménnyel készülnek a karácsonyra.

Amerikában nagy hagyománya van a mézeskalács-házikók sütésének és építésének, komoly versenyeket is rendeznek a legjobbaknak. Itthon még kevéssé van jelen ennek hagyománya, de egy egészen különleges attrakciót mi is megcsodálhatunk advent heteiben. Terézvárosban, a nagykörúton működik a Radisson Blu Béke Hotel, amelynek kávéháza és étterme a Zsolnay Kávéház. Nem csak a szálloda vendégeit szólítják meg, korareggeltől késő estig várnak villásreggelivel, ebéddel, uzsonnafalatokkal és vacsorával, advent idején pedig egy hatalmas mézeskalács-házikó emeli az ünnep hangulatát.

A mézeskalács-házak kicsik és hangulatosak, de a Zsolnay Kávéház úgy fokozza a hangulatot, hogy a tálcányi méret helyett óriásiban készült el, összesen 58 kilogramm tészta, 5 kilogramm méz, 1,6 kilogramm mézeskalács-fűszerkeverék és rengeteg cukorka felhasználásával. A Radisson Blu Béke Hotel előcsarnokában felállított ehető házat a kicsikkel is érdemes felkeresni: “A házikón postaládát is találtok, ahová bedobhatjátok a leveleteket a Mikulásnak” – szól a meghívás.

A Zsolnay Kávéház, a hotel és benne a mézeskalács-házikó a Teréz körút 43-as szám alatt található.