Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Őrsparancsnokot zaklatott egy férfi korábbi ügye miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen, aki korábbi rendőrségi ügye miatt zaklatta a városi rendőrség vezetőjét.

A vádirat szerint a férfi egy Győr környéki kisvárosban élt, és 2022-ben vele szemben nyomozást folytatott a rendőrség. Ennek eredményeképp a férfi ellen vádat emelt az ügyészség, és a bíróság el is ítélte.

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, és 2023-ban a nyári időszakban egy üzenetküldő alkalmazáson kezdte el zaklatni a kisváros rendőrségének parancsnokát, a korábbi ügy miatt korruptnak nevezte, szidalmazta és bosszúállással fenyegette meg. Ebben az időszakban negyven ilyen tartalmú üzenet küldött.

A rendőrség vezetője végül felejelentést tett, és az elkövetőt 2023 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki a zaklatás miatt. A férfi a kihallgatás napján ismét telefont ragadott, és most már a sértettet azzal is fenyegette, hogy a gyermekeit fogja baj érni az ügyek miatt. A férfi ellen az ügyészség zaklatás minősített esete miatt emelt vádat, akár négy és fél év börtönt is kaphat.