Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Országos Gaming Expónak ad otthon a Széchenyi István Egyetem

A győri Széchenyi István Egyetemen rendezik meg az Országos Gaming Expo (OGEX) programsorozatának Győr-Moson-Sopron vármegyei állomását október 12-én. Az ingyenesen látogatható esemény a számítógépes játékok és a szimulátorok mellett edukációs programokkal is várja az érdeklődőket. Az ország e-sportolóit, gamereit és a gaming világ szerelmeseit egyesítő roadshow bejárja az összes vármegyeszékhelyet szeptember 8. és november 26. között.

 

Az intézmény célja, hogy a sportban is olyan innovatív és magas szintű lehetőségeket biztosítson az itt tanulóknak, mint az oktatásban. Erre példa az e-sport is, ami nagy népszerűségnek örvend a hallgatók között. A Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) e-sport-szakosztálya rendkívül sikeresen működik, köszönhetően a kiemelkedően modern eszközparknak is.

Az Országos Gaming Expón a számítógépes játékok, az e-sport és a közösségépítés mellett kiemelten fontos szerepet kap az edukáció, melynek fókuszában többek között az internetes zaklatások megelőzése és a helyes internethasználat áll. A résztvevők szakmai kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, ahol tapasztalt szakújságírók beszélgetnek meghívott szakértőkkel, és közösen próbálnak választ találni a gamer élet legfontosabb kérdéseire.

Mindemellett a fiatalok kipróbálhatják a több évtizede nagysikerű retro játékokat, összecsaphatnak egymással PlayStation- és Xbox-konzolon, versenyezhetnek szimulátoron, készíthetnek közös fotót cosplayerekkel, és lehetőségük nyílik összehasonlítani képességeiket a profikkal a BARD platformján. Akik kilépnének a virtuális térből, azokat a társasjátékzóna és relikviákkal teli gamer múzeum várja. A PlayIT jóvoltából a résztvevők értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Az október 12-i eseményen jelen lesz SZESE e-sport-szakosztálya is, amelynek tagjai autó- és drónszimulátorokkal, konzolokkal és VR-headsetekkel, valamint egy saját szervezésű EAFC24 versennyel várják az expóra látogatókat.