Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez az első olyan pályázat, ahol komplex szakmai segítséget kapnak a nyertesek.

Tanácsadás és nyomon követés: ezzel segít a férőhelyek létrehozásában a „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű pályázat nyerteseinek a Családbarát Magyarország Központ és a Lechner Tudásközpont, hogy minél hamarabb emelkedhessen a bölcsődei férőhelyek száma.

A kiemelt projekt célja, hogy támogassa a nyertes pályázók által kiválasztott mintatervek helyi adaptálását azért, hogy azok megfeleljenek a helyi adottságoknak, az építési követelményeknek, valamint a szakmai elvárásoknak. Összességében pedig országosan, egységesen kiemelkedő színvonalú bölcsődék épülnek.  

A hatvankilenc önkormányzati megvalósító mellett az egyházak is fontos partnereik, akik a fenntartói körben jól kiegészítik egymást. A kiemelt projekt szakmai segítségének köszönhetően pedig az új bölcsődékben a három év alatti gyermekek a legmodernebb építészeti megoldásokkal és a legmodernebb nevelési-gondozási módszertani szempontok alapján épült épületekben fejlődhetnek.