Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Öt győri kosaras az olimpiai selejtező keretében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtöktől vasárnapi rendezik a női kosárlabda olimpiai selejtezőt Sopronban. A magyar válogatott az első napon Kanadával, pénteken Japánnal, vasárnap pedig Spanyolországgal mérkőzik. A négy fős csoportból három is kijut a párizsi ötkarikás játékokra. A mieink bizakodóak, hogy az Európa-bajnokságon elért negyedik helyezés után újabb bravúrt érhetnek el. 

Székely Norbert szövetségi kapitány keretében a Serco Uni-Győr csapatából öt játékos – Dombai Réka, Dubei Debora, Cyesha Goree, Ruff-Nagy Dóra és Török Ágnes – szerepel, de a stáb tagja Cziczás László másodedző, Burdi Szabolcs fizioterapeuta és dr. Alföldi Zoltán pszichológus.

A gyorikosar.hu Ruff-Nagy Dórát kérdezte a várakozásairól

"Mindhárom válogatottat kemény ellenfélnek tartom. Mindegyik mérkőzés más-más lesz. Úgy vélem, bármelyik válogatott ellen lehet esélyünk főleg mivel hazai pályán játszunk. Talán a spanyolok játékstílusa fekszik a legjobban nekünk, és igaz, csak felkészülési mérkőzés volt tavaly velük itt Sopronban, de meg tudtuk verni őket. A hazai pálya egyértelműen előnyt jelenthet, mindenki nagyon várja már a mérkőzéseket. Ami hatalmas erősségünk, hogy már több éve együtt játszunk. Sokan klubszinten is egy csapatból jöttünk, nem mellesleg szinte kiskorunk óta ismerjük egymást. Ezáltal olyan kötődés, kohézió alakult ki, hogy egymásért tűzbe mennénk, és ez mindenképpen plusz erőt adhat, átlendítheti a csapatot a nehezebb periódusokon. Nyilván kisgyerekként, amikor elkezdtem kosarazni, csak álmodtam róla, milyen jó lenne ott lenni a nagyok között. Nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz ilyen esély, bár titkon mégis reméltem, hogy ez az álom egyszer eljön. És az hogy ennek a kapujában állunk és egy győzelem választ el attól bennünket, hogy ott legyünk, leírhatatlan érzés."