Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Öt kölyökkutyát próbáltak illegálisan Németországba juttatni

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamis állatútlevelekkel próbált öt kölyökkutyát Németországba juttatni egy román nő, akinek autóját a NAV munkatársai Komárom-Esztergom vármegyénél ellenőrizték.

Moldovából Németországba tartott az a román autós, akit az M1-es autópálya Concó pihenőjébe kísértek ki a pénzügyőrök rutinellenőrzésre. Az autó csomagterében, két rozsdás ketrecben öt Golden Retriever jellegű kutya utazott. A pénzügyőrök ellenőrizték az állatok szállítására és utazására vonatkozó szabályokat, amelyen a kisállatútlevelek hamar fennakadtak. Jól látható volt ugyanis, hogy azok vélhetően színes nyomtatóval készülhettek házilag. Az is látható volt, hogy az útlevél szerint felnőtt korú kutyák még igencsak kölykök, amit a későbbi állatorvosi vizsgálat is igazolt.

Az egyenruhások értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az ebeknek oltásuk, csipjük és eredeti okmányuk sincs. A hamis papírokat lefoglalta és az állatok utazását megtiltotta. A sofőr egyedül utazott tovább, egy hazai alapítvány pedig befogadta a kölyköket.