Pályázati támogatással építenek járdát Kónyban

Kóny járda

Biztonságosabban megközelíthető lesz a vasútállomás.

Kónyban a Béke utca páratlan oldalán megkezdődött a járdaépítés, melyhez az anyagköltséget pályázati úton nyerte a helyi önkormányzat, a munkadíjat pedig önerőből biztosítják. A fejlesztésnek köszönhetően hamarosan a vasútállomás gyalogos megközelítése is biztonságosabbá és kényelmesebbé válik.

A felújításra kerülő járda a Rákóczi utca és Vörösmarty utca közötti szakasz, amely a Rákóczi utca mellett már felújított térkő burkolatú járdától indul és a Vörösmarty utcáig húzódik.

Ezen szakaszon a legfőbb gyalogos forgalom a vasútállomáshoz irányul, melynek többek között a balesetmentes megközelítését szolgálja.

A meglévő rossz minőségű töredezett, repedezett beton járda helyén, új térkő járda kerül megépítésre, padka rendezéssel.

A pályázati támogatás, az anyagköltség összegét biztosítja, (amely a bekerülési költség 40 %-a), a kivitelezési munkálatok költségét Kóny Község Önkormányzata önerőként vállalta.

A beruházás megvalósulása hozzájárul a településkép javulásához, a közlekedés biztonságosságának és komfortfokozatának emelkedéséhez.

Forrás: Kónyi Önkormányzat

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó