Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Pannonhalmára érkezik szombaton a V4 kerékpárverseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilencedik alkalommal érkezik nemsokára Pannonhalmára a Visegrád 4 kerékpárverseny, amit 2013 óta 10. alkalommal rendez meg Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország. Emiatt fokozottan figyelni kell majd a rendőri és szervezői utasításokra, mert az esemény közlekedési korlátozásokkal is jár a kisvárosban.

a Visegrád kerékpárverseny Ravazd irányából újra Pannonhalmára érkezik július 6-án szombaton – tájékoztat oldalán a pannonhalmi önkormányzat. A V4 kerékpárverseny érkezése miatt a nap folyamán – az elmúlt évvel megegyező módon és helyszínekkel – forgalomkorlátozás illetve teljes útzár lesz érvényben, a verseny terve szerint előre láthatóan 15:00 – 15:30 között.

Amint azt térképen is mutatják, a korlátozások és a teljes útlezárás Pannonhalmán belül főleg a következő településrészeket érinti majd: Kossuth utca, Mátyás király utca, Dózsa György utca, Főtér, Váralja, Tóthegy és a Főapátság területe.

A balesetek elkerülése érdekében kérik a fokozott figyelmet, a rendőri és szervezői utasítások betartását.

Törzsök Zsolt, a verseny főszervezője, a Mozgás, Egészség, Rekreáció SE elnöke a program hivatalos oldalán arról beszélt, hogy a V4-es verseny az elmúlt években összehozta a négy szervező ország kerékpársportját. Az országúti viadalon 8 nemzet 26 csapata áll rajthoz, közöttük 12 profi és 13 klubcsapat, valamint egy nemzeti válogatott található. A magyar színeket több mint 20 kerékpáros képviseli, akik számára azért fontos az esemény, hogy gyarapíthassák a nemzetközi ranglistapontjaikat. A magyar szakasz lassú rajtja szombaton a Carl Lutz rakparton, a Vogue rendezvényhajó elől lesz, majd a mezőny a budakeszi éles startot követően 138,5 kilométert tesz meg a pannonhalmi apátságnál felállított célig.

Térképmelléklet: Pannonhalma Turizmus – pannonhalma.hu