Kezdőlap KÉK HÍREK

Pénztárgépekbe tömtek cigarettát: 200 millió forintos fogás a NAV-nál – Videóval

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cigicsempész bandára csaptak le a NAV Közép-dunántúli nyomozói a NAV Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen. A három férfi épp az illegális árut pakolta, amikor rajtuk ütöttek a pénzügyőrök. A törvénytelenül tárolt dohánytermékek mellett, az elkövetőknél engedély nélkül tartott éles lőfegyvert is találtak a nyomozók.

A bűnbanda tagjai egy Komárom-Esztergom vármegyei település peremén lévő, 3000 négyzetméteres telephelyen tartották a több mint 90 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát, és ott csomagolták át a későbbi szállításához. A raktárban és a közelében parkoló kamionokon hozzávetőleg harminc raklap, fedőáruként szolgáló pénztárgép is volt, amelyek csomagolásának üres hézagjait cigarettásdobozokkal töltötték ki az elkövetők. A raktárból, illetve a pénztárgépek csomagolásából lefoglalt csempészcigaretta összértéke meghaladta a 200 millió forintot. 

A helyszínen tartott kutatás közben egy engedély nélküli, hangtompítóval felszerelt lőfegyvert és éles lőszereket is találtak a pénzügyi nyomozók. A fegyverrel kapcsolatos intézkedések lefolytatása érdekében értesítették az illetékes rendőrkapitányságot. 

A csempésztrió egyik tagját a telephely közelében fogták el, ő a pénzügyi nyomozók akciója során, a drótkerítésen átugorva próbált elmenekülni az intézkedés elől; sikertelenül. Az ügyben a három férfit különösen nagy értékre elkövetet pénzmosás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. Az ügyészség kezdeményezésére letartóztatásukról döntött a bíróság.

Forrás: NAV Facebook