Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyúttal mély sajnálatát fejezte ki, amiért letért az útról a Yellowstone Nemzeti Parkban, az Egyesült Államok nyugati részén, miután pénzbírságot szabott ki rá egy wyomingi bíróság azért, mert túl közel merészkedett az egyik érzékeny termálterülethez.

A The Guardian beszámolója szerint bűnösnek vallotta magát. 

„500 dolláros pénzbírságot kapott, valamint 1000 dolláros közösségi szolgálati díjat kell fizetnie a Yellowstone Forever Geológiai Alapjának”

– közölte a Wyoming-i kerületi ügyészi iroda.

Brosnan még novemberben képeket töltött fel magáról az Instagramra, amelyeken “áll a Yellowstone Nemzeti Park termálterületén a Mammoth forró forrásoknál”, utalva ezzel a park északi részén található festői területre.

“A területen elhelyezett táblák figyelmeztetnek a termálterületek veszélyeire, és kimondják, hogy a látogatóknak a kijelölt deszkafolyosókon és ösvényeken kell maradniuk”

– áll a közleményben.

A sztár Instagram-oldalára posztolva azt írta, hogy ő „környezetvédő”, aki „a természet iránti legnagyobb tisztelettel és szeretettel” rendelkezik. Azonban impulzív hibát követtem el – egyet, amelyet komolyan veszek -, amikor beléptem egy hóval borított termálterületre a Yellowstone Nemzeti Parkban, hogy fényképet készítsek. Nem láttam olyan tiltó táblát, amely veszélyre figyelmeztetett volna, és nem is gyalogoltam azonnal a területen.” – írta.

Hozzátette, vétségét mélyen megbánta.  

(forrás, fotó: librarius.hu)