Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Pintérnek fideszes szembeszélben kell talpon maradnia

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr új polgármestere Pintér Bence, három hónap múlva veszi át a hivatalát. De mihez kezd majd egy olyan közgyűlésben, ahol Dézsi Csaba Andrásnak tizenhárom embere van és jó eséllyel Borkaiékra sem számíthat?

A győri közgyűlésbe a Fidesz-KDNP 14 képviselőt küldött, köztük Dézsi Csaba Andrást. Pintér Bence csapata összesen négy mandátumot szerzett a polgármesteri hellyel együtt. A Szentiváni Civilek egy embert adnak, ahogy a Civilek Győrért is, bejutott még Borkai Zsolt és harcostársa, Hajtó Péter.

Ez egy olyan túlsúly, amit Pintér Bencének nem lesz könnyű kezelnie.  

Dézsi Csaba András ugyan elismerte a vereséget, amit „tudni kell kezelni”, de a nap folyamán már „mind tudásában, mind tapasztalat hiányában tökéletesen alkalmatlannak” nevezte Pintért erre a feladatra. Ez nem jelent biztató kezdetet, főleg úgy, hogy Dézsi biztos bázisnak tekintheti a régi-új fideszes képviselőket, akiket ő kért fel az indulásra, illetve többen eddig is neki dolgoztak.

Pintér Bence azt mondta, hogy számít a fideszes képviselőkre, hiszen ők ugyanúgy a győriekért akarnak dolgozni, ahogy ő is. Hétfői posztjában azt is írta, hogy „a munkát tegnap éjjel elkezdtük. A következő hetekben egyeztetünk a városháza szakembereivel, a hivatali dolgozókkal, a megválasztott képviselőkkel, a szakszervezetekkel, a civil szervezetekkel, a városi cégek vezetőivel, az Iparkamarával, az egyetem vezetésével, az országgyűlési képviselőkkel, a kormányhivatal vezetőjével és a környező települések polgármestereivel”.

 Csakhogy az ő csapatának, a szentiváni győztes jelölttel együtt öt szavazata van, a közgyűlés pedig 22 tagból áll.

A közgyűlésbe Borkai Zsolt és Hajtó Péter is bejutott a Borkaival közösen a Jövőnkért Egyesület színeiben. Adhatná magát, hogy civil a civilt támogatja, de itt másról van szó megint csak. Pintér Bence kampányának fő eleme volt, hogy „se Dézsi, se Borkai” – ő ezzel az üzenettel célozta meg választóit, 180 fokos fordulatot innen nem tud venni.

Pintér jó látja, hogy neki a közéleti és a gazdasági elitet kell most megcéloznia, de még inkább a városháza szakembereit, akik az első – legnehezebbnek ítélt – fél évében átsegíthetik ők. Taktikus és jó mondata volt, hogy a városházán dolgozókkal „nem három hónapig, hanem öt évig számol”. Mintha csak egy politikust hallanánk.