Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Meglepő és unortodox módja ez a társkeresésnek – noha az is igaz, hogy akár jól is elsülhet, és kétségkívül más, mint egy egyszerű bemutatkozás a platformon.

Egy Tinder-felhasználó nemrég megosztotta furcsa élményét: egyik leendő randipartnere ugyanis egy valódi videójátékot küldött neki, melyben bemutatja, milyen érzés vele randizni. Az ötlet egészen meghökkentő, noha annak idején az is az volt, hogy egy alkalmazásban húzogatjuk jobbra és balra az embereket, attól függően, hogy szimpatikusak-e.

S bár a mai napig nagy népszerűségnek örvend a Tinder, felemelkedésével párhuzamosan megjelentek az egyes speciális célcsoportokat célzó alkalmazások is: például egy Kippo nevű, kifejezetten a játékosoknak szánt közösségi és társkereső alkalmazás.
Mindennek ellenére a Tinder térhódítása volt a legkomolyabb a társkereső appok körében, ám meglehet, egy új trend van kialakulóban: Imogen Mellor játékhírekkel foglalkozó újságíró nemrég megosztott egy történetet a Twitteren egy tinderes randipartneréről, aki Super Like-olta profilját a platformon.
A kreatív potenciális randipartner ezt követően megosztott vele egy 32 bites, böngészős indie játékot, melyet ő maga készített, s mely tulajdonképpen digitalizálta, milyen érzés randizni vele.

A módszer hihetetlenül kreatívnak tűnik, és egyértelműen gyorsan ki lehet vele tűnni a tömegből, hogy az ember felhívja magára a párkeresők figyelmét. A játék egyébként egy Gamevoy Color elnevezésű, nem létező hordozható konzolban játszódik, sőt, még karakterkészítő is van benne, testre szabható bőrrel, hajjal, inggel és nadrággal.
Az indie játék során a játékosok apró részleteket tudhatnak meg az alkotóról, például a hobbijairól, kedven ételeiről és más preferenciáiról. A játékosok még egy listát is kapnak a kedvenc játékaikról, egy rövid ismertetővel, mely elmagyarázza az egyes címek erősségeit, ráadásul egy kompatibilitási teszt gondoskodik arról, hogy ne vesszen kárba az idő annak kiderítésére, hogy a két Tinder-felhasználó valóban passzol-e egymáshoz.