Mindenki arcára mosolyt csal Scooter, a szörfterápiás kutya! Az Egyesült Királyság egyetlen szörfterápiás kutyájának különleges érzéke van ahhoz, hogy felvidítsa az embereket.

Egy imádnivaló terápiás kutya szörfözéssel segít mentális betegséggel küzdő gyerekek és felnőttek számára. A gazdája, Kirstie Coy-Martin 2016-ban fogadta örökbe a Scooter nevű uszkár keveréket, aki először vizsgázott terápiás kutya lett, majd szörfözni is megtanult az angliai Chichester közelében.

A 7 éves terápiás kutyának kékre festett irokéz frizurája van, és gazdájával a szörfterápia mellett kórházakba és ápolási otthonokba is ellátogatnak. Különleges megjelenésével a négylábú azonnal belopja magát az emberek szívébe. Gazdája szerint Scooternek hatodik érzéke van ahhoz, hogy ki a legbetegebb, vagy kinek hiányzik legjobban a saját kutyája, és bárkinek képes mosolyt csalni az arcára.
A szörfterápia segítségével az eb sokat segít a gyerekek önbizalmának növelésében. A foglalkozások általában egy öleléssel kezdődnek, megbeszélik a problémákat, végül bemennek a tengerbe. „Volt egy fiú, aki az első foglalkozáson még a kocsiból sem akart kiszállni – mondta Kirstie. – Pár hét múlva már egyedül szörfözött Scooterrel, és az anyukája azt mondta, olyan, mintha kicserélték volna.”
Scooter az egyetlen szörfterápiás kutya az Egyesült Királyságban, gazdája kaliforniai szörfösöktől szerzett képzési csomagot, hogy megfelelően felkészítse az állatot. Először szárazon kellett megszoknia a deszkát, majd kutyáknak épített úszómedencében gyakoroltak, mostanra pedig már egyedül is tud szörfözni a tengerben.