Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Rekord! Több mint 200 ezren húztak futócipőt, hogy segítsenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is futottak azokért, akik nem futhatnak. A Wings for Life World Run nemzetközi futóversenyének résztvevői május 7-én, magyar idő szerint 13 órakor rajtoltak a világ minden pontján. 

A magyarországi közös futás Budapesten és Győrben, az Audi Hungariánál párhuzamosan zajlott. A Városligetben pedig olyan hírességek is megmozdultak, mint Balogh Eleni modell és tartalomgyártó, Regán Lili lemezlovas és a verseny visszatérő arca Fenyvesi Zoli, akit sokan „wheelchairguy” néven ismernek. 

Az esemény különlegessége, hogy a szervezők a nevezési díjak száz százalékát gerincsérültek gyógyításának támogatására fordítják – így a sportkedvelők minden évben olyanokért futnak, akik nem futhatnak. A versenyen valamennyi résztvevő egyéni távot fut, amelyet a hivatalos applikáción keresztül választhat ki magának. A futás közben egy virtuális követőkocsi, egy „Catcher Car” jelzi, ha véget ért a táv. A digitális formátumnak köszönhetően a bolygón egyszerre mozdulhatnak meg a résztvevők a jó ügy érdekében. 

Idén rekordnak számító 206 728 ember vett részt a megmozduláson és több mint 5,8 millió euró értékű adomány gyűlt össze – közölték a szervezők. 

 A verseny ezúttal is addig tartott, ameddig az utolsó futót utol nem érték. A férfiaknál ismét a japán Jo Fukuda futotta a legtöbbet: a tavalyi 64,4 kilométere után távját 69-re sikerült növelnie. A női kategóriát a lengyel Kasia Szkoda dominálta 55 kilométeres futásával.