Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Rekorddal ért véget az október

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023. október 31-én megdőlt az országos napi legnagyobb széllökés rekordja. – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Két állomáson, Fülöpháza Hattyús-széken és Kab-hegyen is 100 km/h-s széllökéssel érkezett a hidegfront. Az OMSZ tájékoztatása szerint 1969-ben ezen a napon Kékestető állomáson 98 km/h-s széllökést rögzítettek a műszerek.

A szolgálat időjárás előrejelzése szerint ma nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban az északkeleti völgyekben néhol tartósabban felhős maradhat az idő. A déli óráktól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, estétől főként az északi országrészben várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon megerősödik, illetve helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 16 és 21 fok között alakul, de az északi szélcsendes völgyekben ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 9, 18 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat