Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ennyien még nem utaztak a területre, mint idén. Augusztus végén hajszálnyira volt a 2019-es rekord vendégforgalomi rekord, ami az időközben eltöltött vendégéjszakákkal meg is dőlt. Hazánk utazói mindig bent voltak a TOP10-be. A legfontosabb küldőpiac között szerepel Magyarország.

"A 2019-ben elkönyvelt 3,275 millió horvátországi magyar vendégéjszakához képest a 3,17 milliónál járt a számláló augusztus végén, majd  jött a rendkívüli előfoglalási többlettel indult szeptember, és már most meghaladta a volumen a négy évvel korábbi "bezzeg évét"

– idézi oldalán a vg.hu Horvát Mirát, a Horvát Idegenforgalmi Közösség főmunkatársát.

A nyár még tombol

Az iskola kezdésével a jó idő nem hagyott alább, a turisták kedvelik az őszi szezont is. A legdélibb részeken még olyan jó az idő és olyan kellemes a tenger, hogy még októberben is lehet benne fürödni.

Legnépszerűbbek a magánszállások

A magyarok között. Egyre inkább eltolódik a kereslet a magasabb kategória felé, és egyre többen keresik az akár félpanziós ellátást is nyújtó szállodákat. 

Az elmúlt évek során számos kempingfejlesztést hajtottak végre Horvátországba. A magyar családok által is egyre inkább keresettek kempingek, illetve bungalók.

Top városok

Crikvenica, Vir, Rovinj, Porec, de egyre több magyar nyaral Dalmáciában,  például Makarskán, és egyre többen vállalnak hosszabb utazást, hogy a legdélebbi részekre ellátogassanak.

(fotó: illusztráció, pixabay)