Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Remekelnek a győri úszók

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Szebasztián 2023 első úszásával rögtön a bolygó 3 leggyorsabb sprintere között, emellett az elmúlt időszakban remekül szerepeltek a győri úszók Egerben és Veszprémben is .

Nagyszerűen szerepelt a Győri Úszó Sportegyesület minikülönítménye a francia Giant Cup körverseny első állomásán, Marseille-ben. Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián egyaránt 2-2 ezüstérmet tudott szerezni. Előbbi 400 vegyesen és 200 pillangón, utóbbi 100 pillangón és 50 gyorson. Szabó Szebasztián 22,0  másodperces időeredménye nemcsak az idei harmadik legjobb eredmény az 50 méteres férfi gyorsúszásban,
de olyan klasszisokat sikerült maga mögé utasítania, mint a világbajnoki érmes Maxime Grousset vagy Kristian Gkolomeev.
 

Első helyen a Győri Úszó SE a Veszprém Kupán

22 egyesület 362 versenyzője állt rajthoz a Veszprém Kupa I. fordulóján. Az eseménynek Veszprém város új, 50 méteres sportuszodája adott otthont, ahonan a győroek 14 arany, 12 ezüst és 21 bronzérmmel tértek haza. 

Egerben is remekeltek a győri úszók

Az Egri Úszó Klub szervezésében lebonyolított veresenyen a Győri Úszó SE is képviseltette magát 20 versenyzővel. 

A márciusi -felkészülési- időszakban rendkívül bíztató eredmények születtek. Lakó Dorina 50 méteres női pillangóúszásban korosztályos országos csúcsot állított be.