Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az EP-választáson az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton kezdődött a szavazás Magyarország külképviseletein, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Az amerikai kontinensen legtöbben New Yorkban szavazhattak, ide 350 fő kérte a külképviseleti névjegyzékbe vételét.

Az elsőként nyitó négy szavazókörben, Argentínában (Buenos Aires), Brazíliában (Brazíliaváros és Sao Paulo), és Uruguayban (Montevideo) már le is zárult a szavazás közép-európai idő szerint szombat éjfélkor.

Az Amerikán kívüli első szavazókör Új-Zélandon, Wellingtonban nyílt meg, közép-európai idő szerint szombat 20 órakor.

Ezt követte közép-európai idő szerint 22 órakor az ausztrál kontinensen Canberra, Melbourne és Sydney.

Közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 órakor megnyílt a szavazókör többek között Londonban, Lisszabonban, Dublinban és Tuniszban, utolsóként reggel 8 órakor Accrában (Ghána). A szavazás ezeken a helyszíneken is közép-európai idő szerint 19 órakor zárul, ez helyi idő szerint például Londonban 18 órát, Accrában 17 órát jelent. Accrában áll legkevesebb idő rendelkezésre a voksoláshoz, itt 10 választópolgár szerepel a névjegyzéken.

A külképviseleteken azok a magyar állampolgárok adhatják le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint május 31-éig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni.  

A szavazás befejezése után – legkésőbb június 13-ig – a külképviseleteken leadott voksokat a külképviseleti választási irodák tagjai a Nemzeti Választási Irodához (NVI) szállítják, és a szavazatokat az NVI fogja megszámolni, miután a Nemzeti Választási Bizottság ellenőrizte az urnák állapotát.