Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerencsére viszonylag nyugalomban zajlik a voksolás, csokorba szedtük az eddig történt rendkívüli eseményeket a valasztas.hu oldalról. 

A teljesség igénye nélkül

  • 10:12 

Vámosgyörk, 1. számú szavazókör (HEVES vármegye)
A szavazóhelyiségben elment az áram 9:20-kor. A szavazófülkékbe zseblámpák kerültek elhelyezésre. A HVI Vezetőn/ Irodán keresztül felvettük a kapcsolatot a vasút helyi központjával, akik a probléma megoldásában segítséget tudnak nyújtani.

  • 10:05

Ráckeve, 2. számú szavazókör (PEST vármegye)
Elromlott a szavazatszámláló bizottság bélyegzője, ezért a szavazást 10 percre fel kellett függeszteni. Új bélyegzőt szállítottak ki és folytatták a voksolást.

  • 09:33

Csány, 2. számú szavazókör (HEVES vármegye)
A szavazókörben egy idős szavazó elesett, és esés közben magával rántotta a szavazófülkét. A helyszínt helyreállították. A szavazó nem kért ellátást.

  • 09:14

Ásotthalom, 5. számú szavazókör (CSONGRÁD-CSANÁD vármegye)
A szavazást követően a szavazóhelyiségben a szavazó elájult. Értesítették a mentősöket.

  • 08:43

Budapest 03. kerület, 27. számú szavazókör (BUDAPEST főváros)
Idős hölgy elvesztette az egyensúlyát, arca és a szája is megsérült. A mentősök kórházba vitték. 

  • 08:27

Szentendre, 12. számú szavazókör (PEST vármegye)
A választópolgár ruhája véletlen beleakadt a 0515527 sorszámú plombába és letépte azt. Az urna nem sérült, nem nyílt ki.  Az SZSZB a 0515521 számú plombát helyezte fel a sérült plomba helyett.

  • 06:56

Felsőpakony, 4. számú szavazókör (PEST vármegye)
Egy választópolgár a szavazófülkében elesett, a fülke elborult. A választópolgár segítséggel felállt és távozott.  A fülkét helyreállították.

  • 06:53

Szatymaz, 3. számú szavazókör (CSONGRÁD-CSANÁD vármegye)
Egy állampolgár bejelentette, hogy ő érkezett először a szavazóhelyiséghez. A szavazóhelyiség nyitásakor a jegyzőkönyvvezető arról tájékoztatta, hogy a már szintén várakozó másik szavazó lesz az első szavazó. Az állampolgár ezt sérelmezte.

(fotó: illusztráció, pixaba)