Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az AI for Good elnevezésű globális csúcstalálkozó központi témája a generatív mesterséges intelligencia, illetve az ember és gép közötti együttműködésre fókuszál.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) azt állítja, hogy az AI for Good elnevezésű globális csúcstalálkozójukon lesz az első olyan sajtótájékoztató, amin humanoid robotok is részt vesznek. A július 7-i genfi eseményen kilenc robot áll majd az újságírók rendelkezésére. 

A találkozó központi témája a generatív mesterséges intelligencia, illetve az ember és gép közötti együttműködésre fókuszál majd, amelyek égető kérdések annak tekintetében, hogy milyen mértékben nőt meg a mesterséges intelligencia iránti érdeklődés, köszönve többek között a nyelvi modellek és más generatív AI-eszközök hirtelen elterjedésének.

Az Ict Global összegyűjtötte melyek ezek a robotok:

Beonmi – a világ első teljesen működőképes, általános célú humanoid robotja (Beyond Imagination)
Nadine – a világ egyik legrealisztikusabb humanoid robotja (Genfi Egyetem)
Sophia – az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának (Hanson Robotics) első robotinnovációs nagykövete
Geminoid – ultrarealisztikus humanoid robot Japánból (Hiroshi Ishiguro)
4NE-1 – a világ egyik legfejlettebb kognitív humanoid robotja, amelyet az emberekkel való együttműködésre terveztek (Neura Robotics)
Ai-Da Robot – az első ultrarealisztikus robotművész (Aidan Meller)
Grace – a világ legfejlettebb humanoid egészségügyi robotja (SingularityNET)
Desdemona – a Jam Galaxy Band rocksztár robotja
Ameca – a világ másik legélethűbb humanoid robotja (Engineered Arts)