Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok rocksztár is részben autókra költi a pénzét, azonban míg egyeseknek a luxus és a kényelem számít, mások inkább praktikus és stílusra hozzájuk illő kocsit választanak.
 
Az autóvásárlás nem egyszerű folyamat, különösen akkor, ha egy használt járművet szeretnénk megvenni. Ilyen esetekben fontos, hogy alaposan utánanézzünk bizonyos dolgoknak és többek közt ellenőrizzük a kocsi alvázszámát is a carVertical weboldalán. Ez már csak azért is lényeges, mert sok mindent megtudhatunk belőle, például azt, hogy visszatekerték-e valaha a kilométerórát, jelentettek-e lopást a járművel kapcsolatban, milyen káresetek történtek, mikor helyezték forgalomba és mikor volt a műszaki vizsga időpontja. Jöjjön néhány népszerű zenész és kedvenc négykerekűje!
 
– Ozzy Osbourne – Audi R8. Talán meglepő, de a legendás énekes egy viszonylag visszafogott autómodellt választott, igaz, az 520 lóerő és az 5,2 literes V10-es motor azért elég jó teljesítményre képes. Ozzy-t és feleségét, Sharon-t gyakran látták ezzel a kocsival vásárolgatni Malibuban, mielőtt még visszaköltöztek volna Angliába.

– Mick Jagger – 1966-os Aston Martin DB6. „A nevem Jagger. Mick Jagger.” – mondhatja büszkén a Rolling Stones örökifjú frontembere, aki a 007-es ügynök egyik autójából, az 1966-os Astin Martin DB6-ból szerzett be egy darabot.

– Eric Clapton – Ferrari SP12 EC. Nem véletlen az egyezés a kocsi típusa és a zenész monogramja között, az olasz autógyártó ugyanis egy egyedi modellt készített a Slow Hand becenevű gitárosnak. Az SP 12 EC-t a 458 Italia és a B12 BB ötvözeteként jellemezték.

– Bruce Springsteen – 1960-as Corvette. Az ifjú Bruce még 1978-ban lepte meg magát egy 60-as Tuxedo Black Corvette-tel, annak örömére, hogy harmadik albuma, a nagy áttörést meghozó Born To Run a harmadik helyig jutott a Billboard lemezeladási listán.

– Brian Johnson – 2010-es Rolls-Royce Phantom. Az AC/DC frontembere egy fekete Rolls-Royce büszke tulajdonosa, amit saját bevallása szerint azért választotta, mert gyermekkora óta ilyen autóról álmodozott, de sokáig teljesen esélytelennek tűnt, hogy valaha is hasonló kocsit vezethessen.

– David Bowie – 1981-es Volvo 262C. Bár Bowie sokak számára a „különc rocksztár” kategória megtestesítője volt, az autóválasztása egyáltalán nem ezt tükrözte, a 81-es Volvo 262C ugyanis nem kiemelkedően gyors és nem is kifejezetten luxuskategóriás jármű, az énekesnek azonban mégis tökéletesen megfelelt.