Sikeres félévet zárt az Audi

Sikeres félévet zárt az Audi
Sikeres félévet zárt az Audi

„Az Audi Hungaria fejlődik. Ezt a tényt erősíti meg az is, hogy pár héttel ezelőtt ünnepeltük az új járműgyár alapkőletételét. Ezzel munkatársainknak nagyszerű jövőképet kínálunk” – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke. „Mind a növekvő termelési volumen, mind az első félév pozitív pénzügyi mutatói vállalatunk sikerének bizonyítékai.”

 

Az első félév 210 millió euró összegű beruházásával az Audi Győrben megvalósított beruházásainak összértéke a vállalat 1993-as alapítása óta 4,255 milliárd euróra emelkedett.

 

2011 januárjától az év júniusáig összesen 24.542 jármű – ebből 11.320 Audi TT Coupé, 8.523 A3 Cabriolet, 4.190 Audi TT Roadster és 509 Audi RS 3 Sportback készült. Az RS 3 Sportback sorozatgyártása az év elején kezdődött meg.

 

Az első félévben elkészült a vállalat történetében a jubileumi 20 milliomodik motor. A vállalat ebben az évben bővíti Kísérleti Motorgyártó Központját, melynek keretében önálló épületet hoz létre, amely összefogja a kísérleti motorok fejlesztését és gyártását. További kiemelkedő esemény a motorgyártásban, hogy az Audi TT RS 2,5 literes, turbófeltöltéses FSI- aggregátját ismét az „Év Nemzetközi Motorjának” („International Engine of the Year”) választották.

 

2011. június 30-án a vállalat munkatársi létszáma elérte a 6.705 (2010. június 30-án 5.694) főt. Az év első felében 567 új munkatárs kezdte meg munkáját az Audi Hungariánál. Továbbra is nagy igény mutatkozik mind a szakmunkások, mind a felsőfokú végzettségű pályázók iránt. Az Audi Hungariát ebben az évben immáron harmadszor tüntették ki az Aon Hewitt és az AIESEC közös felmérése alapján a „Legvonzóbb Vállalat” címmel. A gyárbővítéssel a vállalat közvetlenül vagy közvetve több mint 15.000 embernek biztosít majd megélhetést.