Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Sok dolguk volt a tűzoltóknak a múlt héten, sajnos tragédia is történt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 68 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 16-an sérültek meg, 1 ember pedig életét veszítette.

Nézzük a részleteket:

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy szivacsokat és matracokat szállító kamion hétfő délután, az M1-es autópálya 135-ös kilométerszelvényében, az országhatár felé vezető oldalon. A győri és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint az abdai, a börcsi és az öttevényi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz kismértékben átterjedt az út menti növényzetre is, amelyet kézi szerszámokkal eloltottak. A tűzoltó egységek ezt követően hőkamerával átvizsgálták a szerelvényt, valamint a rakományát átforgatták és visszahűtötték. Az érintett sztrádaszakaszt a beavatkozás idejére, mintegy öt óra időtartamra teljes szélességében lezárták. 

Két személyautó ütközött kedd délután Kópháza és Balf között. Az egyik autó az ütközés után az árokban állt meg. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A két járműben összesen öten utaztak, négyen könnyű-, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére. 

Két személyautó ütközött szerda reggel Sopronban, a Győri úton, a kórház kereszteződésénél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, ezért őt kórházba vitték a mentősök. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt. 

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű hétvégi ház csütörtök délután Győrben, a Galántai úton. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet majd átvizsgálták az ingatlant. A házban senki nem volt a tűz keletkezésekor, ruhadarabok, lomok, bútorok és használati tárgyak égtek. Az eset során nem sérült meg senki.   

Égett az árokpart körülbelül ötven méter hosszan péntek délután Pereszteg külterületén. A tűz átterjedt a közelben kivágott és összehordott fákra is. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos, továbbá a peresztegi, valamint a nagycenki önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki. 

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó szombat délután a 85-ös főút 1-es kilométerénél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. 

Lesodródott az útról, majd a vetésben fejtetőn állt meg egy személyautó vasárnap reggel Bakonygyirót és Veszprémvarsány között. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt és segítették a mentősök munkáját. Az autóban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, a sofőr életét veszítette.