Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sokan érdeklődnek a Széchenyi István Egyetem képzései iránt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas népszerűségnek örvend a Széchenyi István Egyetem standja a budapesti Hungexpo területén megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Rengeteg fiatal érdeklődik a győri egyetem képzései, az új pontszámítási rendszer, a hallgatói élet vagy a kollégiumi lehetőségek iránt. A kiállítás január 13-ig, szombatig látogatható, de január 16-án, kedden az intézmény győri nyílt napján is lehetőség nyílik a tájékozódásra.

 

A budapesti Educatio Kiállításon a hazai felsőoktatás szereplői mutatkoznak be a továbbtanulni szándékozó fiataloknak. A Széchenyi István Egyetem standjánál az intézmény kilenc karának, 11 képzési területének (jogi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi, műszaki, agrár, bölcsészettudományi, informatikai, pedagógiai, egészségtudományi, művészeti és sporttudományi), mintegy száz szakjának képzéseit ismerhették meg a jelentkezés előtt állók.

Az érdeklődők ezek mellett információkat szerezhettek a győri, a mosonmagyaróvári és budapesti képzésekről, valamint az egyetemi innovációk fontos helyszíneiről is. Az utóbbi közé tartozik az autonóm járművekkel és mobilitási rendszerekkel, az elektromobilitással, a drónokkal és az 5G-vel kapcsolatos kutatásokban kiemelkedő Zalaegerszegi Innovációs Park, a legmodernebb technológiákat a fenntarthatóság szolgálatába állító mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdaság, a vállalati partnerség és a kutatás-fejlesztés új központja, a Győri Innovációs Park és a győri kórház egykori, Zrínyi úti telephelyén épülő Egészségtechnológiai Campus is.

Aschenbrenner András, az egyetemi Hallgatói Önkormányzat (HÖK) alelnöke elmondta, kiemelten fontosnak tartják, hogy az oktatók és egyetemi szervezetek képviselői mellett a hallgatók is aktívan kivegyék a részüket a felvételi előtt állók tájékoztatásában. „A fiatalok személyes élményeik révén tudják bemutatni az intézményt a leendő hallgatótársaknak, és ezek a beszélgetések olykor nagyon sokat számítanak a végső döntés meghozatalában” – emelte ki. Hozzáfűzte, 38 HÖK-ös hallgató és öt felvételi demonstrátor személyes tapasztalatai átadásával járul hozzá ahhoz, hogy a diákok a lehető legteljesebb képet kapják az egyetemről.