Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt évek nagy slágere, a Babaváró támogatás 2024. év végéig minden változtatás nélkül, továbbra is igényelhető a gyermeket tervező házaspárok számára. 

A maximum 20 éves futamidőre szóló, legfeljebb 10 millió forint összegben kérhető kamatmentes kölcsön verhetetlen előnye, hogy bármire felhasználható és nem szükséges hozzá ingatlanfedezet.


– A támogatás meghosszabbításáról szóló rendelet megérkezéséig nem volt biztos a folytatás, így az igénylők a leadási határidő előtti utolsó hajrában megrohamozták a pénzintézeteket, az MNB adatai alapján dupla annyi új szerződést kötöttek decemberben, mint az azt megelőző hónapban – tájékoztatott Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője. – Bár a tavalyi év végére az ingatlanpiaci áremelkedés régiótól és ingatlantípustól függetlenül stagnáló, néhol minimálisan csökkenő tendenciára váltott a használt ingatlanok piacán, mégis egyre ritkább, hogy az ügyfelek csupán a Babaváró támogatás összegéből fedezzék az ingatlanvásárlást. 

A házaspárok körében a kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön legnépszerűbb felhasználási módja továbbra is a lakásvásárlás, de a Credipass felmérésre szerint egyre magasabb arányban költik otthonuk felújítására, energetikai korszerűsítésre is az összeget a hitelfelvevők. A felmérés szerint a hitelfelvevők 95%-a a maximális összegre nyújtotta be kérelmét a tavalyi év során.