Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte minden nap hallani, hogy vizibicikliről beleugrott és megfulladt valaki, vagy vízi sportok közben életét vesztette a baráti társaság tagja, és még számtalan példát említhetnénk, amely tragédiába torkollott. Ezek nagy része megelőzhető lett volna a felelős viselkedéssel, és a mentőmellény használatával.

Valószínűleg kevesen tudták Szabó Győző színművészről, hogy a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) mentőmellény-nagykövete. Márpedig az, és ebben a minőségében hozzájárult egy tájékoztató kisfilm elkészítéséhez. A VMSZ filmjében a SUP-deszkázás veszélyeire és a SUP-használók hasznos okosságaira hívták fel a figyelmet.

A VMSZ kiemeli, „egy kisfilmbe nem fér bele minden szempont, amit SUP-ozás előtt és közben meg kell tennünk a biztonságunk érdekében”, így ezt is csak egyfajta általános útmutatóként érdemes szemlélni. Jöjjön a videó, ami a CIG Pannónia Csoport közreműködésével készült:

A pontos jótanácsokért kattintsatok ide, de a lényeg, hogy viseljetek mentőmellényt és ne emberkedjetek a nyílt vízen!