Szakmai nap a Katasztrófavédelemnél

Szakmai nap a Katasztrófavédelemnél
Szakmai nap a Katasztrófavédelemnél
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a területi és helyi szervek hatósági és iparbiztonsági szakmai feladatokat ellátó állománya részére szakmai napot szervezett január 31-én.

A rendezvényt Sári Ákos tűzoltó alezredes, megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd kiemelte az aktuális feladatokat, hangsúlyozva, hogy a továbbiakban is fordítsanak nagy figyelmet a kollégák a hatósági adatszolgáltatási rendszer folyamatos és pontos vezetésére.

A szakmai napon a hatósági szakterület szakemberei a január havi felkészítési témaköröket dolgozták fel, majd a HADAR program és a létesítmény-kimutatás vezetése, a figyelmeztetések és bírságok nyilvántartásának vezetése került napirendre. A jogszabályi változásokat is áttekintették, valamint tesztek segítségével felmérték a kollégák naprakész tudását, amelyet ki is értékeltek a nap folyamán. Később a vízügyi és vízvédelmi hatósági aktualitásokra tértek át a résztvevők, majd a felmerült kérdések megbeszélésével és feladatszabással zárult a szakmai nap.

Az iparbiztonsági szakterületen a résztvevők elsőként az ammónium-nitrát tartalmú műtrágyák veszélyes anyagként történő besorolása követelményeiről, tárolási szabályairól értekeztek, majd a veszélyes árut szállító gépjárműveken készenlétben tartandó felszerelésekről és személyi védőeszközökre vonatkozó előírásokról esett szó. Később a VÁSZ telephelyi ellenőrzések módszertana, majd a veszélyes üzemek téli felkészülésével kapcsolatos feladatok adtak témát az értekezlet résztvevőinek. A szakemberek a felmerült kérdéseket is megbeszélték és feladatszabással zárult a délután.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Hírszerkesztő