Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk miért érdemes felhasználni az égi csapadékot. Mert bizonyára nagyszüleid, szüleid is örültek, hogy volt mibe meríteni a kannát. Locsoltak vele vagy éppen itatták az állatokat. Persze ez az életforma ma már sokaknak idegen, viszont egyre többen vágynak a falusi környezetre.

Az esővíz gyűjtése környezetbarát és segíthet pénzt és időt spórolni!

A legfontosabb a megfelelő esővízgyűjtő megtalálása. Elsődleges szempont a megfelelő méret. Hidd el, a nagy vödör nem lesz elég, de egy nem használt hordó megteszi. Manapság már a boltokban is kapható kifejezetten esővíz gyűjtésére kialakított eszköz. Fordíts figyelmet arra is, hogy nézed a tartósságot. Szintén kiemelt jelentőségű megtalálni a gyűjtőedény helyét.

Az esővízgyűjtőt a legjobb a tető közelében elhelyezni, hogy az esővíz könnyedén belefolyhasson onnan, így lehet a leghatékonyabban esővizet gyűjteni.

Ma már vannak kifejezetten erre a célra kialakított csatornák is. Ezeken van egy kis nyílás a vízgyűjtők felett elhelyezve. Ügyelj arra, hogy az esővízgyűjtő legalább 30 centiméter magasan legyen a talajtól, hogy az öntözés során könnyedén ki tudjuk meríteni a víztartályból.

A tiszta víz az egészséges növények alapja

Érdemes tisztítani a vízgyűjtőt, az ereszcsatornákat, mert lehet nem is tudtál róla, de bizony előfordulhatnak baktériumok benne. A fanatikusok még a víz pH értékét is ellenőrizik, ami kicsit idegenül hangozhat, de a növények érzik mi a jó nekik.

Amire NE használd!

Például a zöldségek öntözésére! Éppen a baktériumok miatt.