Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Száz új Credobus áll csatasorba a Volánbusznál

A Kravtex-Kühne Csoport alig két hét alatt valamennyi járművet átadja a közlekedési társaságnak. Ezt követően ország 15 megyéjében szállítják majd az utasokat győri telephelyen felsorakoztatott új buszok, amelyek beszerzési értéke mintegy 6,5 milliárd forint.

Az Inovell 12 jól ismert, megbízható típusnak számít, hiszen csak ebből a fajtából több mint 500 darab állt forgalomba az elmúlt években. A Kravtex eddig összesen több mint 2.500 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, a mosonmagyaróvári, illetve győri gyártású járművek részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot, közölte a cég.

Az egyszerre 73 utas szállítására alkalmas buszokban légkondicionáló, kamerarendszer, fedélzeti utastájékoztató, USB töltőpontok, illetve telefontartók szolgálják a kényelmet. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. Az Inovell 12 saját tömege 1,5-3 tonnával alacsonyabb a versenytársak termékeinél, ami közvetlenül legalább 15 százalék üzemanyag-megtakarítást jelent. Ezzel flottaszinten évente ötmilliárd forinttal csökken a közlekedési társaság energiaköltsége. 

A cégcsoport Mosonmagyaróváron és Győrben csaknem 500 embernek ad munkát és 100 magyar kis-és közepes vállalkozás szállít különféle komponenseket és anyagokat a buszgyártáshoz.