Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Szexuális ragadozót ítéltek életfogytigranra a „három csapás” alkalmazásával Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza azzal a férfival szemben, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére. Mivel a férfit erőszakos bűncselekmény miatt korábban kétszer elítélték, a Győri Törvényszék a "három csapás" alkalmazásával – nem jogerősen – életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta.

A vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalt egy buszmegállóban várakozó 11 éves fiút, majd szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette. A férfi hajnali 5 óra után elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, onnan értesítették a rendőrséget – írták.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.