Színes programok a III. Győri Bornapokon

Színes programok a III. Győri Bornapokon
Színes programok a III. Győri Bornapokon

Borkai Zsolt polgármester az eseménnyel kapcsolatosan elmondta, városunk egyik legnépszerűbb fesztiváljává vált a Borfesztivál, amely az ízek kavalkádja mellett számtalan ingyenes nagykoncertet is kínál.

 

A III. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál ideje alatt az ország legfinomabb boraival ismerkedhetünk a Széchenyi téren, ahol a legjobb borászok látják vendégül az érdeklődőket. Persze a nemes nedűk mellett harapnivalókat is kínálnak a téren.

 

A nyár egyik leghangulatosabb győri eseményén természetesen nem csak az ízek kapnak főszerepet, de a kulturális programok is. Augusztus 28-án egy igazán látványos produkciót élvezhet a közönség a Dunakapu téren, hiszen a nyárzáró megakoncerten az ABBA The Show, a svéd ABBA Tribute Zenekar előadásában lesz hallható.

 

A négy nap alatt kiváló fellépők színesítik a programot a Széchenyi és a Dunakapu téren. Itt lesz például Al Di Meola, aki pénteken ad emlékezetesnek ígérkező koncertet. Fellép még többek között a Besh o droM, a Cimbaliband, a Friends Big Band & Micheller Myrtill, a Swing Manouche Project, Nagy Balázs, valamint Ferenczi György és a Rackajam.

 

Frenreisz Károly a Skorpió frontembere kifejtette, a győri borfesztivál már az egész országban ismert, és az idén is számos városból érkeznek ide látogatók. A rendezvényt nagyon jó és sikeres kezdeményezésnek tartja, nem véletlen hát, hogy a Skorpió idei, összesen négy koncertje közül az egyik éppen Győrben lesz.

 

Az idén is lesz borverseny, Győr bora mellett kiválasztják a „Fesztivál Borát” is, amire nem a szakma, hanem a közönség voksolhat. Nem maradhat el az immár hagyományosnak mondható borlovagrendek felvonulása sem. A látványos menet a csütörtöki napon a Városháza elől a belváros utcáin a Széchenyi térre vonul.

 

Az idén is megrendezik az Audi Oldtimer Rally-t, amelyen a különleges gépcsodákat testközelből is megtekinthetik az érdeklődők.

 

A hétvége programjait tovább színesíti a Terményáldás is, amelyet augusztus 28-29-én rendeznek a Király utcában.

 

Fontos tudni, hogy a Borfesztivál ideje alatt csak és kizárólag kóstolójegyért vehet ételt, italt, melynek ára 100 Ft/kóstolójegy. Az egyes faházaknál pontos árlistát talál, mit, mennyiért (hány kóstolójegyért) fogyaszthat. A borkóstolás csak a résztvevő borászoknál megvásárolható üvegpoharakkal lehetséges, melynek ára 500 Ft/pohár.