Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Szívás lesz a héten Németországba utazni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn tájékoztatása szerint Németországban január 10-én szerdán hajnali 2 órától január 12-én pénteken 18 óráig munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

 

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight,  a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő railjet xpress, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight, valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity vonatokat.

Az alábbi változásokra kell számítani:

Railjet xpress vonatok:

Január 10-én, 11-én és 12-én a Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek.

Hungária EuroCity vonatok:

Január 10-én, 11-én és 12-én a Nyugati pályaudvarról 7:29-kor induló Hungária EC (EC 172) csak Budapest és Prága között közlekedik, az utasok Prágától átszállás után a cseh vasút által biztosított vonattal utazhatnak Drezdáig.

Január 10-én, 11-én és 12-én a Hamburg felől a Nyugati pályaudvarra 20:28-kor érkező Hungária EC (EC 173) vonat csak Prága és Budapest között közlekedik.

Metropol EuroNight vonatok:

Január 9-én, 10-én és 11-én a Nyugati pályaudvarról 19:30-kor induló Metropol EN vonattal a Budapest–Berlin közvetlen kocsik nem közlekednek.

Január 9-én, 10-én és 11-én éjszaka a Berlin Hbf-ről menetrend szerint 19:21-kor induló Metropol EN vonattal a Berlin–Budapest közvetlen kocsik nem közlekednek.

Kálmán Imre EuroNight vonatok:

Január 9-én, 10-én és 11-én éjszaka a Keleti pályaudvarról 20:40-kor induló Kálmán Imre EN vonat (vonattal a Budapest–Stuttgart kocsicsoport csak Budapest és Salzburg között közlekedik.

Január 10-én, 11-én és 12-én éjszaka Kálmán Imre EN vonat (nj 237/EN 463) Stuttgart–Budapest közvetlen kocsijai csak Salzburg és Budapest között közlekednek.