Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Francia Vívószövetség a közelmúltban hivatalosan is elismerte versenysportként a fénykardvívást, ezzel pedig a Star Wars-univerzumból már jól ismert jedifegyver egyenrangúvá vált a tőrrel, a karddal és a szablyával is.

A fénykardpárbajok három percig tartanak, és sok tekintetben hasonlítanak a vívásra.

Az nyer, aki elsőként szerez 15 pontot, de ha kifutnak a három percből, akkor értelemszerűen az, akinek több pontja van. Ha mindkét fél 10 pontot szerez, „hirtelen halállal” dől el, ki a győztes. A hirtelen halál pedig annyit takar, hogy az nyer, aki elsőként találja el ellenfele fejét vagy felsőtestét. – írja a blikk.hu

Látványban sem utolsó

A szabályokat direkt úgy alakították, hogy biztonságos és fair meccsek legyenek. Ami még nagyon fontos volt a szövetség számára, az az, hogy látványosak is legyenek a küzdelmek, akárcsak a filmekben. Az új szakág bevezetése óta Franciaországban már 1200-an jelentkeztek a klubokban, főként felnőttek, akik ki szeretnék próbálni az új sportágat.