Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A locsolás még mindig az egyik legnépszerűbb húsvéti hagyománynak számít. Amikor húsvét hétfőn jönnek a locsolók, és kedves vagy éppen vicces verseket szavalnak, természetesen úgy illik, hogy egy apró ajándékkal kedveskedjünk nekik. A legnépszerűbb választás természetesen a készpénz, de ha valamilyen kreatív dolgot is kipróbálnál idén, mutatunk pár ötletet.

Töltött tojás

Sok locsoló egy-két állomás után már megfárad vagy megéhezik, ilyenkor pedig igazán jól tud esni egy kis húsvéti finomság. Remek választás lehet a töltött tojás, amibe trükkösen egy-egy szál petrezselymet tűzdelve pillanatok alatt bájos húsvéti kosárkákat kaphatsz.

Csokis perec

Süss egy nagy adag perecet. Ezután olvassz fehér- és étcsokoládét, majd külön-külön márts beléjük pereceket, azután pedig szórj rájuk színes tortadarát vagy cukorgyöngyöt.

Díszes szendvics

Egy feldíszített szendvicsnek is kevesen tudnak ellenállni. Készíthetsz a kenyerekre például tulipán alakzatokat paradicsomból, paprikából és bazsalikomból, de bármilyen más húsvéti minta is remek ötlet lehet.