Testvérpár követte el a lopásokat

Testvérpár követte el a lopásokat
Testvérpár követte el a lopásokat

A győri rendőrök befejezték a vizsgálatot a két besurranó tolvaj ügyében.

Egy győri óvoda öltözőjében 2018. szeptember 11-én 8 óra körül ismeretlenek jártak, feltehetően azzal a céllal, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el, az ott dolgozók azonban megzavarták őket, így elmenekültek a helyszínről. Lopás kísérlete miatt indult az ügyben eljárás a Győri Rendőrkapitányságon.

Besurrantak egy győri általános iskola konyhai dolgozóinak öltözőjébe is 2018. szeptember 13-án és onnan készpénzt és személyes iratokat tartalmazó pénztárcákat loptak el ismeretlenek.

Fenti módszerrel 2018. szeptember 17-én egy győri étterem előterében őrizetlenül hagyott táskákból szintén tárcákat vittek el, a bennük található pénzzel és iratokkal.

Ezen a napon 18 óra és 19 óra közötti időben tolvajok jártak egy győri általános iskola egyik tanári szobájában is, ahonnan pénztárcát tulajdonítottak el.

Az eljárások vizsgálata során a nyomozók több hasonlóságot is feltártak, így az ügyeket a rendőrök a nyomozás érdekeire tekintettel egyesítették.

A széleskörű adatgyűjtés, tanúkihallgatások és kamerafelvételek elemzésekor nyert információk alapján 2018. szeptember 27-én a nyomozók elfogták és a rendőrkapitányságra előállították K. Krisztián és K. Gyula helyi lakosokat. A két fiatal férfit lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A testvérpár tagjai vallomást tettek, a fenti bűncselekmények elkövetését elismerték.

A Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta a Győri Járási Ügyészségnek.

Forrás: www.police.hu

Hírszerkesztő