Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tíz helyszínen ezer programmal várja a családokat a Győrkőcfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország legnagyobb összművészeti, családokat megszólító ingyenes fesztiválját az idén már 16. alkalommal rendezi meg a főszervező Vaskakas Bábszínház Győr belvárosában a Rába folyón ringó Radó-szigeten, a rakpartokon, sétányokon, ligetekben, a győri vár árnyékában, utcákon, tereken, a négy folyó városának szívében.

A tíz művészeti helyszín (Meseváros, Győrkőcfalu, Fess-liget, Vers-Játszó-Tér, Tudós – kikötő, Hullámtér, Muzsika-köz stb.)  rengeteg játékkal, előadássa, koncerttel, táncházzal várja a családokat. A történelmi belvárost elfoglalják a bábosok, énekmondók, gólyalábosok, színészek, kézművesek, képzőművészek, meseírók, költők, tudósok, zenészek, népművészek, válogatott csepűrágók, hogy július 1-2-án virradattól késő estig minden gyerek jól mulasson, alkothasson, játszhasson, fantázia- s meseszárnyon az égig szárnyalhasson.

Minden fesztiválozó győrkőc, ki csuklóján viseli a fesztivál karkötőjét, térítésmentesen veheti igénybe a fesztivál valamennyi aktivitását. Ehhez a csodakarkötőhöz egy fotóért, vagy egy önarckép-rajzért cserébe juthatnak hozzá a fesztiválra érkező 0-14 éves korú gyerekek, ahogy a felhívásban is áll:

" Hozd magaddal a mosolyod az arcodon és egy rólad készült fotón vagy rajzon! " 

Győr városa és a főszervező Vaskakas Bábszínház társulata szeretettel várja a családokat július első hétvégéjén, hogy miután a Megnyitó ceremónián a gyerekek átveszik a Polgármester Úrtól a város kulcsát, és a játszótérré varázsolt belvárost, együtt szárnyaljanak az égig a 16. Győrkőcfesztiválon.