Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tizenöt százalékos alapbéremelést jelentett be Dr. Dézsi Csaba András

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több pénzt vihetnek haza Győr szociális és köznevelési intézményeinek dolgozói. Erről Dr. Dézsi Csaba András polgármester saját hatáskörében döntött.  

A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a költségvetés adta lehetőségeket figyelembe véve május 1-től egységesen azonnali 15 százalék alapbéremelést kapnak a jelentősen túlterhelt szociális ellátó rendszer, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, a Gazdasági Működtető Központ, a Gyermektábor, valamint a Család és Gyermekjóléti Központ munkatársai. Ez összesen 652 munkavállalót érint. 

Az intézményvezetők a szociális hiányszakmákban dolgozók esetében további bérfejlesztési kerettel gazdálkodhatnak a jövőben. Tekintettel arra, hogy a köznevelési intézmények esetében törvény módosítás várható, ezért ennek részleteire a jogszabály megjelenése után tér vissza a városvezetés, írják sajtóközleményükben. 

A szociális, gyermekjóléti és köznevelési ágazatban dolgozók részére a munkába járás költségtérítését 18 Ft/km-ről 30 Ft/km-re emeli a város. 

Kép forrása: Wikipedia