Több, mint 100 millió forintból fejlődött a vámosszabadi ipari terület

„Vámosszabadi sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal”- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.

„A megyénkbe érkező sok fejlesztésért köszönet illeti a Magyarország Kormányát, hiszen a 183 megyei település szinte mindegyikén fejlődés történt az elmúlt időszakban, mely azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk”- kezdte ünnepi beszédét Németh Zoltán. Majd hozzátette: a településfejlesztési források 60%-át a gazdaság fejlődésére fordították, ami hosszú távon adóbevételeket, gazdasági növekedést és nyereséget hoz. „Ennek is köszönhető, hogy megyénkben a munkanélküliség 1% alatt van”- hangsúlyozta a megye elnöke.

„Vámosszabadi is egyik részese ezeknek a sikereknek. A településen turisztikai és több közlekedési fejlesztés már megvalósult és további beruházások vannak előkészítés alatt. Megyénk sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal”- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.

„Fontos, hogy a mai, állandóan változó világban több lábon álljunk: Vámosszabadin a közelben elérhető és most már jól megközelíthető az iparterület, ami a meglévő cégeket magasabb minőségben szolgálja és további cégek letelepedésére biztosít lehetőséget; ezek pedig új munkahelyeket teremtenek a településen”- mondta, majd hozzáfűzte, folytatják a fejlesztéseket.

Ambrus Gellért, Vámosszabadi újraválasztott polgármestere elmondta, a településen egy 10 éve megfogalmazott álom vált valóra az iparterület fejlesztésével, melynek keretében szilárd aszfaltburkolat, közvilágítás és modern szennyvízátemelő rendszer is szolgálja, hogy a meglévő és az újonnan letelepülő vállalkozások kulturált körülmények között dolgozhassanak.

A jelenlegi infrastruktúra 14 társaságot, vállalkozást lát el az iparterületen. A csaknem 89 millió forintos beruházás keretében, melyhez az önkormányzat 14 millió forintot tett hozzá, 22 led-es lámpatestet is felszereltek és 1 km-en aszfaltoztak.

Ambrus Gellért megköszönte Nagy István miniszter, területi országgyűlési képviselő és Németh Zoltán megyei elnök támogatását, valamint a korábbi polgármester előkészítő-, a Magyar Államkincstár és a kivitelezők segítőkész és színvonalas munkáját. „A település hosszútávú érdeke az, hogy a mostani, 8 hektáros iparterületet 20 hektárra bővítve ipari parkká nyilváníthassák”- ismertette a polgármester jövőbeni terveit.

 

Híradó főszerkesztő, riporter