Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több, mint 50-szer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. 

A lánglovagoknak a legtöbb munkát balesetek és lakástüzek adták, de emellett helyesen jelző szén-monoxid érzékelő és a győri kórházban megolvadt elektromos aljzat miatt is vonulniuk kellett: 

  • Egy családi ház első emeletén lévő villanybojler meghibásodott és kigyulladt hétfő délután Sopronban, a Csóronfalvi utcában. A soproni hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták a helyiséget, azonban további felhevült részeket nem találtak. A lakók elhagyták az épületet, mire a tűzoltó egységek kiérkeztek, így senki sem sérült meg a tűzeset során. 
  • Egy személyautó lehajtott az útról, majd az oldalára borult kedd éjszaka a 8626-os számú úton Und és Sopronhorpács között. A völcseji önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd visszavontatták az úttestre. A járműben csak a sofőr utazott, ő nem sérült meg. 
  • Egy személyautó lesodródott az útról, egy betonpillérnek ütközött és az oldalára borult szerdán délután Győrszemerén, a Győri úton. A helyszínre a győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és egy embert kiemeltek az autóból, majd átadták őt a mentőszolgálatnak, a gépjármű másik utasát a helyszínen lévők segítették ki a tűzoltó egységek kiérkezése előtt, egyikük sem sérült meg. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. 
  • Két személyautó ütközött csütörtök délelőtt a 1401-es számú, Ásványrárót és Dunaszeget összekötő úton. Az egyik jármű az árokban, a másik a buszmegálló öbölben állt meg. A lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint az ásványrárói önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat és két beszorult embert kiemeltek a roncsok közül majd átadták őket a mentőszolgálatnak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították őket. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. 
  • Két személyautó ütközött pénteken délelőtt Győrben, az Ikva utca és a Lajta utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet és megszüntették a forgalmi akadályt.  Mindkét autóban egy-egy ember utazott, nem sérültek meg. 
  • Két személyautó ütközött szombat reggel Győrújbaráton, a Fő utcán. A járművek az ütközés következtében lesodródtak az úttestről és az árokban álltak meg. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét autót. Összesen hárman utaztak a gépjárművekben, senki sem sérült meg. 
  • Jelzett a szén-monoxid érzékelő vasárnap délelőtt Bogyoszlón, a József Attila utcában. A csornai hivatásos tűzoltók a konyhában lévő gáztűzhelynél kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérte, aki szintén mért szén-monoxid koncentrációt a gáztűzhely közelében.  Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Számítógépes tűzjelzés érkezett vasárnap délután a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházból. A gyermek intenzív osztály egyik szobájában egy műtőállvány csatlakozó aljzata zárlatos lett, megolvadt, a környezete kormozódott, valamint a szoba megtelt füsttel. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lángolás megszűnt, a kórtermet kiürítették. Az egységek átszellőztették az épületet. Az tűzeset során nem sérült meg senki. Az esemény nem okozott fennakadást az intézmény működésében. 

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hét ember sérült meg.