Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több mint 18 millió forintot sikkasztott a szállító cég vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki egy szállító cég vezetőjeként több mint 18 millió Ft-tal nem számolt el a fővállalkozó felé. 

A vádirat szerint a 29 éves férfi, egy logisztikai cég vezetőjeként szóbeli megállapodást kötött egy futárcéggel, arról, hogy fuvarozási alvállalkozói tevékenységet folytat részére. Ez alapján arra vállat kötelezettséget, hogy a fővállalkozó futárcég telephelyéről a csomagokat a címzetteknek kiszállítja, és a csomagok átvett díját 24 órán belül a fővállalkozónak átutalja.

Az alvállalkozó a megállapodás ellenére 2021 április és 2021 június közötti időben összesen több mint 18 millió Ft átvett összeget nem fizetett be a fővállalkozó számlájára. Figyelemmel arra, hogy ebben az időben a terheltnek is több mint három és fél millió Ft követelése keletkezett a fővállalkozó felé a szállítások díja miatt, így a ténylegesen okozott kár több mint 14 millió Ft.

Az elkövetőt az ügyészség minősített sikkasztás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet. 

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.