Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több vonalon is változik a közlekedési rend vármegyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr-Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

Ez alól kivételt képez majd az augusztus 26-tól 30-ig terjedő időszak, amikor a teljes útvonalon, Győr és Veszprém között kell buszokkal utazni. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve a Göcsej InterCitykhez – olvasható a vasúttársaság honlapján is elérhető tájékoztatásban.

Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között is

A GYSEV Szombathely-Csorna vasútvonalán végzett pályakarbantartás miatt hétfőtől péntekig az összes vonat helyett pótlóbusz közlekedik. Azt írták, ez azzal jár, hogy Szombathely felől Budapest felé fél órával hosszabbodik az utazási idő.

A szombathelyi Savaria InterCity vonatok helyett Csorna és Szombathely, a személyvonatok helyett Csorna és Porpác, illetve Szombathely között kell pótlóbuszra átszállnia az utasoknak – ismertették.

A nemzetközi forgalomban közlekedő Dráva és Mura InterCityk helyett Budapest és Győr között a kijelölt railjet vonatok vehetők igénybe, ahhoz csatlakoznak a Győr, autóbusz-állomás és Szombathely között közlekedő pótlóbuszok, illetve Szombathelyen az Ausztria felé közlekedő vonatok – írták. A nemzetközi forgalomban utazóknak június 2-ig Szentgotthárd és Graz között az osztrák vasúttársaság karbantartása miatt kell pótlóbuszra átszállniuk – tudatták a közleményben.