Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Többször is hamis rendszámmal, fizetés nélkül tankolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi 2020-ban és 2021-ben is több alkalommal is úgy tankolt autóiba, hogy azokra hamis rendszámot szerelt fel és tankolás után fizetés nélkül elhajtott a kutakról.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi 2020 nyarán két alkalommal, 2021-ben pedig nyolc alkalommal is úgy tankolt különböző benzinkutakon, hogy a járművéről eltávolította a rendszámot, vagy korábban lopott rendszámokat rakott fel arra, és a tankolást követően fizetés nélkül távozott a benzinkutakról. Az elkövető többször még a magával vitt kannába is töltött a benzinből. A vádlott ily módon összesen több mint 170 000,- Ft kárt okozott a töltőállomások üzemeltetőinek.

Ezen felül a férfi több járművet is feltört, azokból hangszórókat, akkumulátorokat lopott el.

Az elkövetőt már 2021 őszén őrizetbe vették, ekkor azonban kihallgatását követően még szabadon bocsátották.

A vádlott ennek ellenére sem hagyta abba a lopásokat, 2022-ben kétszer is kerékpárt lopott, összesen több mint 150 000,- Ft értékben. Ekkor már elrendelte a bíróság a terhelt letartóztatását.

Az azóta is letartóztatásban lévő elkövető ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat, tettéért a halmazati szabályok alapján hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.